Росспоживнагляд: Повернення українських продуктів в РФ ніхто не просить

Середа, 3 грудня 2014, 13:10

Росспоживнагляду немає з ким вести переговори з відновлення постачань українського продовольства на російський ринок.

Про це заявила глава Федеральної служби з нагляду в сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини Анна Попова, пише Прайм.

"Немає з ким діалог вести. У нас немає там візаві. Службу, яка в Україні займалася якістю продуктів харчування, старанно розвалюють", - сказала вона, відповідаючи на питання, чи ведеться зараз діалог з Україною з приводу повернення на російський ринок їх товарів, зокрема цукерок Roshen.

"Сьогодні у нас звернень щодо повернення продукції від державних органів України, як потрібно в рамках вимог СОТ, немає. Ні по яких товарах", - підкреслила Попова.

Реклама:

Нагадаємо, Росспоживнагляд ще в липні 2013 року заборонив постачання до Росії продукції української кондитерської фабрики Roshen.

У 2014 році служба обмежила ввезення в РФ сирів з 13 заводів України; сокової продукції, у тому числі для дитячого харчування; спиртних напоїв, пива і пивних напоїв з трьох українських підприємств; овочевих, фруктових і рибних консервів 7 українських компаній.

5 вересня Росспоживнагляд заборонив імпорт всіх кондитерських виробів з України через порушення вимог маркування продукції, які допустили українські компанії "АВК" і "Конті".

Додатково до цього Росспоживнагляд заборонив 14 жовтня 2014 поставки сирних продуктів, а з 13 листопада - сироподобних продуктів.

Глава Росспоживнагляду зазначила, що претензії до якості української продукції у служби виникли задовго до введення санкцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!