"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Президент про Донбас: "там українці, ми не маємо права дати їм замерзнути"

Понеділок, 29 грудня 2014, 17:58

Президенту Петру Порошенко не сподобалась ідея обмінювати газ, що надходить на окуповані території, на вугілля, яке бойовики не віддають.

Про це він сказав, відповідаючи на питання, чи не варто обмежити надходження електрики і газу на окуповані території, або хоча б вимінювати на вугілля.

"Донбас є окупованою територією. Там живуть українці. Комусь би дуже сподобалося, якби ми сказали, що закриємо вентиль, перекриємо електроенергію, перекриємо газ, і нехай вони мерзнуть", - сказав Порошенко.

"Слухайте, там українці, ми не маємо права дати їм замерзнути. Ми ж цивілізована країна. і це спільна позиція не тільки України, а й цивілізованого світу, який дуже цінує подібну поведінку України, яка кардинально відрізняється від загарбників, від Росії", - сказав він.

Реклама:

"Я не прихильник того, щоб ми газ міняли на вугілля. у нас є державні шахти, ми будемо вугілля звідти купувати, ми будемо постачати газ, у нас є джерело сплати, в тому числі накопичені невиплачені пенсії, які сьогодні компенсують видатки на газ і електроенергію, і я впевнений, що шлях до повернення Донбасу лежить не через припинення постачання газу", - сказав він.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!