Металурги в Донецькій області в грудні збільшили обсяги виробництва - ОДА

Неділя, 28 грудня 2014, 17:28

За 25 днів грудня обсяги виробництва на підприємствах металургійного комплексу Донецької області збільшились.

Про це повідомляє прес-служба Донецької облдержадміністрації з посиланням на регіональний департамент розвитку базових галузей промисловості.

Так, як зазначили в облдержадміністрації, в порівнянні з минулим місяцем на 18,5% зросло середньодобове виробництво чавуну, на 10,3% - сталі, на 11,2% - прокату. Відповідний показник з виробництва коксу також виріс на 13,3%.

"На сьогодні в Донецькій області з 15 доменних печей в роботі знаходиться 9, а у сталеплавильному виробництві з 8 конвертерів працюють 5. Функціонують ТОВ "Електросталь" (м Курахове), Макіївська філія Єнакіївського метзаводу, Харцизький трубний завод. Мартенівські печі комбінату ім. Ілліча - в резерві, а Донецький електрометалургійний завод ще з січня 2014 знаходиться на консервації", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Як наголошується, що через підрив залізничного мосту через річку Кальчик вночі 23 грудня і, як наслідок, порушення залізничного сполучення з Маріупольським морським торговим портом та міським залізничним вокзалом, маріупольські металургійні комбінати імені Ілліча та "Азовсталь" опинилися під загрозою зупинки.

У профільному департаменті підкреслили, що раніше через Маріупольський торговий порт меткомбінати отримували не менше 30% сировини і відвантажували не менше 60% металопродукції.

"В результаті непередбачених обставин комбінати були змушені скоротити кількість працюючих агрегатів і, відповідно, обсяги виробництва металопродукції. В даний час постачання сировини - залізорудної сировини і коксу - підприємствам здійснюються по залізничній гілці через Камиш-Зорю. Фахівцями комбінатів оперативно вишукуються інші способи доставки і відправки вантажів (насамперед, автомобільним транспортом і каботажними перевезеннями)", - інформують обласні влади.

За даними на 26 грудня, в області працюють також п'ять коксохімічних заводів і коксохімічне виробництво ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь". Горлівський коксохімзавод не працює з червня поточного року.

З вогнетривких і флюсовидобувних підприємств виробничу діяльність здійснюють Великоанадольський і Часівоярський вогнетривкий комбінат, Красноармійський динасовий завод, Новотроїцьке рудоуправління, Докучаєвський флюсо-доломітний комбінат.

Не працюють Комсомольське рудоуправління, Пантелеймонівський і Красногоровський вогнетривкі заводи.

Повідомляється також, що ПАТ "Концерн Стирол" не планує відновлення виробничої діяльності до стабілізації суспільно-політичної ситуації в Донецькій області.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: