"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна відновила пропуск легкового транспорту до анексованого Криму

Неділя, 28 грудня 2014, 11:47

Україна знову почала пропускати через кордон легкові автомобілі, що направлялися до анексуваного Криму.

Про це повідомили в Кримській митниці, пише ТАСС.

"Станом на 16:00 за московським часом рух відновлено. Легкові транспортні засоби громадян прибувають з боку України в пункти пропуску "Армянськ" і "Перекоп", - зазначили у відомстві.

Раніше 27 грудня на кілька годин Україна припинила пропуск через свої прикордонні пункти легкового транспорту. Люди, що бажали потрапити в Росію, були змушені кидати автомобілі на українській стороні і йти пішки до російських пунктів пропуску.

Реклама:

При цьому, легковий транспорт, що слідував з анексованого Криму в бік України, без обмежень може проходити контроль на російських пропускних пунктах. Однак, досі труднощі виникають на українських постах - контроль проходить з серйозними затримками.

Всього на кордоні України і Криму в даний час працює три автомобільних і три залізничних митних поста. Проблемна ситуація торкнулася двох з них - "Армянськ" і "Перекоп". На пропускному пункті "Джанкой" проблем з пропуском автотранспорту немає.

Нагадаємо, Державна інспекція України з безпеки на наземному транспорті призупинила з 26 грудня пасажирські автомобільні перевезення.

Раніше стало відомо, що "Укрзалізниця" припинила пасажирські та вантажні перевезення до Криму.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!