"ДТЕК" Ахметова відключив Крим від енергосистеми України

П'ятниця, 26 грудня 2014, 15:23

26 грудня в 13:50 енергосистема Криму відключена від об'єднаної енергосистеми України за розпорядженням Національної енергетичної компанії "Укренерго".

Про це йдеться в повідомленні "ДТЕК", пишуть "Українські новини".

"О 13:50 магістральна лінія електропередачі ПЛ-330 кВ Каховська - Джанкой, яка була на даний момент єдиною лінією, що живить Крим, відключена за розпорядженням НЕК "Укренерго", - йдеться в повідомленні.

Станом на 14:20 електроенергію в розмірі 196 МВт виробляють генеруючі підприємства Криму.

Реклама:

Згідно з повідомленням, в електричних мережах енергопостачальної компанії "ДТЕК Крименерго" технологічних порушень не було, все обладнання знаходиться в справному стані.

"ДТЕК" відзначає, що як тільки електроенергія надійде на магістральні лінії та підстанції, що належить "Крименерго" енергопостачальник - "ДТЕК Крименерго" - живитиме всіх клієнтів.

Як повідомлялося раніше, невизнана влада анексованого Росією Криму заявила про припинення України поставок електроенергії на півострів.

Тоді міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин висловив сподівання, що споживачі Криму будуть дотримуватися тих лімітів, які були узгоджені в договірному режимі між компаніями "Укрінтеренерго" і "Крименерго".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!