Яценюк закликає Раду: знайдіть у собі мужність проголосувати закони

Середа, 24 грудня 2014, 20:51

Прем'єр- міністр Арсеній Яценюк закликає Верховну Раду "знайти у собі мужність", щоб ухвалити необхідні для країни законопроекти.

Про це він заявив на засіданні Національної Ради реформ.

"Обрали новий парламент, нова коаліція, новий коаліційний уряд. Це означає, що все повинно бути по-новому. Так Петро Олексійовичу (звернувся до президента, ЕП), по-новому? І коли ми кажемо про реальні зміни в країні, це означає, щоб завтра наступило, сьогодні треба робити не зовсім популярні речі. Сьогодні треба взяти на себе відповідальність", - сказав голова уряду.

"Ми маємо сказати наступне: ми можемо витрачати тільки те, що ми заробляємо. І все. За останні чотири роки перебрали зовнішніх боргів 40 мільярдів доларів. За 20 років менше запозичили. А нам сьогодні це обслуговувати", - додав він.

Реклама:

Тому, наголосив Яценюк, нація повинна єднатися і президент, уряд та парламентська коаліція повинні брати на себе відповідальність.

"Ми до парламенту внесли низку складних законів. Тільки хтось каже, що ці закони начебто потрібні для МВФ. Та Фонд взагалі нічого не лобіює. Ці закони потрібні Україні", - зазначив він.

"У присутності президента я просив би, щоб ця парламентська коаліція знайшла у собі мужність зробити те, що обіцяла під час парламентських виборів. У нас спільна відповідальність перед країною", - наголосив прем'єр.

За його словами, до кінця поточного року необхідно, аби парламент прийняв у першу чергу закони, які є основою для бюджетного законодавства.

"Це новий Податковий і Митний кодекси, Закон про єдиний соціальний внесок, новий Бюджетний кодекс, новий Закон про трансфертне ціноутворення, і обов'язково - пакет оптимізації соцвитрат. Держава не може дозволити собі витрачати такі обсяги на соціалку", - сказав він.

Прем'єр запевнив, що в уряду є конкретні кроки, які вже найближчим часом необхідно зробити.

"Вони не ідеальні, але важко уявити будь-який ідеальний рецепт - який хтось може придумати, якщо ми винаймемо усіх нобелівських лауреатів - які дали б одноходову комбінацію, де раз - і наступного дня ми прокидаємось в іншій країні. Це складний процес і тут ми звертаємось тільки до досвіду наших західних партнерів", - пояснив Яценюк.

Економічна правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: