Порошенко закликав міністра запустити гільйотину

Середа, 24 грудня 2014, 19:24

Діяльність Антикорупційного бюро планується запустити до 14 січня 2015 року.

Про це президент України Петро Порошенко сказав на засіданні Національної ради реформ.

"Діяльність антикорупційного бюро передбачена в меморандумі співпраці з МВФ, тому аж ніяк ми не можемо перекладати запуск цього надважливого процесу", - заявив Порошенко.

"У всіх величезні очікування від старту низки антикорупційних проектів. Вони дуже важливі, але ще раз висловлюю своє переконання доведене світовою практикою - боротися треба не лише з корупцією, а й з її причинами", - сказав президент.

Реклама:

Він додав, що є країни де за корупцію виносяться смертні вироки, але це не рятує ситуацію.

"Люди гріховні за своєю природою, але якщо немає спокуси - немає гріху, тому зараз потрібно антикорупційну боротьбу проводити в тому числі в напрямку дерегуляції. Чим менше регуляторних органів, тим менше підстав для того, щоб давати хабарі", - вважає Порошенко.

"Це буде непросто. Всі регулятори неодноразово звітували про те, що вже немає що скорочувати. Як людина яка має відношення до реального сектору економіки можу сказати, що це неправда. Легше бізнесу не стало", - зауважив він.

"Ви, Айварасе, (звертається до міністра економічного розвитку Айвараса Абромавичуса - ЕП) лякали всіх гільйотиною. Прошу запускати цю гільйотину відразу. Народ буде це вітати", - додав президент.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!