Трипільська ТЕС зупинила роботу всіх вугільних енергоблоків

Понеділок, 22 грудня 2014, 13:44

Трипільська теплоелектростанція (Українка, Київська область) зупинила роботу всіх енергоблоків, які використовують для роботи енергетичне вугілля.

Про це на брифінгу повідомив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Олександр Светелік, пишуть "Українські новини".

"На Трипільській ТЕС закінчилося вугілля. Зупинено останній вугільний блок", - сказав він.

За його словами, на складах ТЕС залишилася незначна кількість вугілля, яку практично неможливо використовувати для виробництва електроенергії.

Реклама:

Светелік також зазначив, що зараз на Трипільській ТЕС працює всього один енергоблок, який використовує для виробництва електроенергії природний газ.

Як повідомлялося, Державна енергогенеруюча компанія "Центренерго" веде переговори про відновлення поставок вугілля з Росії та шукає альтернативні джерела вугільної продукції.

До складу "Центренерго" входять Вуглегірська (Донецька область), Трипільська (Київська область) і Зміївська (Харківська).

За даними Економічної правди, на 22 грудня на складах Трипільської ТЕС було лише 2,9 тисячі тонн вугілля та 2,2 тисячі тонн мазуту. Природного газу - 55,1 тисячі куб м.  

Критичною є ситуація також і на Зміївській ТЕС, де на складах лише 5,7 тисяч тонн вугілля, 2,7 тисячі тонн мазуту та 2,3 тисячі ку б м газу. З 10 енергоблоків працює лише один. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: