Канада додала до списку санкцій 11 російських громадян

Субота, 20 грудня 2014, 11:48

Канада включила до списку санкцій 20 громадян Росії та України.

Про це йдеться на сайті прем'єр-міністра країни Стівена Харпера, пише Прайм.

"Канада не визнає незаконну окупацію Криму і безперервні провокаційні військові дії Росії в східній Україні. Ми змушені в черговий раз оголосити про введення додаткових економічних санкцій щодо російський і українських підприємців", - йдеться в повідомленні на порталі.

Згідно із заявою, з 11 росіян, що потрапили до списку 10 є парламентаріями.

Реклама:

Серед них - віце-спікер Державної думи і керівник фракції "Єдина Росія" Володимир Васильєв, депутати Леонід Калашников (КПРФ), Ігор Лебедєв (ЛДПР), Олег Лебедєв (ЛДПР), заступник голови Держдуми Микола Левич ("Справедлива Росія"), перший заступник голови Держдуми Іван Мельников (КПРФ), депутати Віктор Водолацкий ("Єдина Росія"), Світлана Журова ("Єдина Росія") і Володимир Нікітін (КПРФ).

Крім того, в список потрапили заступник голови Ради Федерації Юрій Воробйов, а також голова представництва самопроголошеної Донецької народної республіки (ДНР) в РФ Андрій Родкіна.

Нагадаємо, з березня 2014 року в відношенні Росії було введено кілька пакетів санкцій, спочатку точкових, спрямованих проти окремих осіб, а потім і більш широких, які зачіпають цілі сектори економіки.

29 липня Мінфін США оголосив про введення санкцій проти Банку Москви, ВТБ і Россельхозбанка, а також Об'єднаної суднобудівної корпорації РФ.

12 вересня Євросоюзом був введений новий пакет санкцій, куди увійшли три паливно-енергетичні компаній Росії - "Роснефть", "Транснефть" і "Газпром нафта".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: