США вводять нові санкції щодо Криму

Субота, 20 грудня 2014, 10:00

США ввели нові економічні санкції щодо Криму.

Про це йдеться в указі, підписаному 19 грудня президентом США Бараком Обамою.

Зокрема, забороняється ввезення в Сполучені Штати, прямо або опосередковано, будь-яких товарів, послуг або технологій з Криму.

Також заборонено вивезення, rреекспорт, продаж або поставка, прямо або опосередковано, із Сполучених Штатів, або особою, що є громадянином  США, де б вона не перебувала, яких-небудь товарів, послуг, або технології до Криму.

Реклама:

Окрім того, забороняється надання дозволу, фінансування або сприяння угодам, які заключаються особами, що потрапили до санкційного списку.

Указ також надає право міністру фінансів накладати санкції на осіб та компанії, що працюють в Криму.

"Новий указ призначений для того, щоб дати чітко зрозуміти американським корпораціям, що ведуть бізнес в регіоні і підтвердити, що Сполучені Штати не змиряться з російською окупацією і спробою анексії Криму", - заявив Обама

"Моя адміністрація буде і надалі працювати з партнерами у Європі та світі, щоб відповідати на події в Україні та підтримати суверенітет України та її територіальну цілісність, а також її демократичний розвиток та зусилля спрямовані на реформи", - йдеться в заяві.

"Ми будемо продовжувати переглядати та калібрувати наші санкції, у тісній координації з нашими міжнародними партнерами, щоб відповісти на дії Росії",  - зазначив Обама.

Як відомо, раніше Рада ЄС затвердила нові санкції проти Криму, які поширюються на інвестиції, сферу послуг і торгівлю з Кримом і Севастополем.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: