Яценюк доручив чітко спланувати віялові відключення

П'ятниця, 19 грудня 2014, 18:15

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк ставить профільними міністерствами та відомствами зменшити кількість віялових відключень в Україні до Нового року.

Про це він заявив після закритого засідання Кабміну в п'ятницю ввечері, передає "Інтерфакс-Україна".

"До Нового року ми повинні, принаймні, зменшити кількість віялових відключень", - заявив Яценюк.

За його словами, відповідне доручення щодо вжиття заходів, спрямованих на зменшення віялових відключень в Україні, було дано персонально міністру енергетики та вугільної промисловості Володимиру Демчишин на п'ятничному засіданні уряду.

Реклама:

Крім цього, Міністерству енергетики та вугільної промисловості доручено чітко і своєчасно інформувати українців про те, де, коли і на скільки буде відключатися електроенергія.

Також міністерству і місцевим органам влади Кабміном доручено скоротити або припинити висвітлення вуличної реклами, будівель держустанов і самих вулиць.

Яценюк пояснив необхідність віялових відключень браком енергоресурсів, зокрема, енергетичного вугілля, зазначивши, що значна частина цієї сировини, яка була закуплена як у Росії, так і в інших країнах, заблокована на кордоні, а близько 3 млн тонн вугілля знаходяться на непідконтрольних українській владі територіях Донбасу.

Як повідомлялося, жителі Київщини готують бунт з 8-годинних відключень світла.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!