General Motors і Audi зупинили продажі в РФ через обвал рубля

Четвер, 18 грудня 2014, 19:14

General Motors Co, Audi і Jaguar Land Rover на цьому тижні призупинили продажі автомобілів в Росії, вирішивши взяти таймаут і переглянути рублеві прайс-листи на тлі рекордного падіння російської валюти.

Про це пише "Прайм" з посиланням на Bloomberg.

"GM припинила 16 грудня відвантаження автомашин марок Cadillac, Opel та Chevrolet через сильну волатильність рубля", - повідомив по електронній пошті представник GM в Росії Сергій Лепнухов.

Аналогічне рішення було прийнято Audi, сказав представник компанії Олексій Кожухов. Jaguar Land Rover вчора заявила, що припиняє відвантаження російським дилерам до 19 грудня через економічну ситуацію.

Реклама:

"Причина - різка девальвація рубля. Поставки будуть відновлені після випуску нового прайс-листа", - повідомив Кожухов.

"Підвищення цін на автомобілі не встигає компенсувати знецінення рубля, який з кінця червня впав на 50%, а наплив клієнтів, який почався в листопаді в московських автосалонах, спостерігається і в грудні", - повідомила Світлана Браницька, представник автодилера ГК "Рольф".

"За перші два тижні цього місяця продажі Рольфа перевищують показники аналогічного періоду минулого року на 5-7%. Зараз коректування цін йде мало не в режимі онлайн, індивідуально залежно від автовиробника", - сказала Браницька.

У листопаді-грудні ціни на масові бренди в середньому зросли на 3-5%, на автомобілі преміум класу - на 7-10%, зазначила вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!