"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Києві не вийшов на маршрут жоден трамвай: страйк

Четвер, 18 грудня 2014, 10:35

Київські транспортники продовжують акцію протесту у зв’язку з заборгованістю по зарплаті – 18 грудня на вулиці міста не вийшов жоден із 214 столичних трамваїв.

Про це "Українській правді. Київ" повідомили у КП "Київпастранс".

"Керівництво – і гендиректор, і заступники - ведуть переговори з трьома трамвайними депо, щоб працівники поновили роботу", - відзначили у прес-службі.

Як повідомляє сайт "Київпастрансу", тролейбуси та автобуси 18 грудня працюють у звичайному режимі руху.

Реклама:

Для забезпечення перевезення пасажирів вздовж лінії швидкісного трамваю на Борщагівці організовано автобусне сполучення, працює 35 автобусів великої місткості.

Крім того, збільшено кількість рухомого складу на автобусних маршрутах №21 та №101.

"Просимо поставитися з розумінням до ситуації, що виникла", - відзначили у "Київпастрансі". 

Через страйк трамваїв у Києві затори, трафік перевантажений, деякі маршрутки йдуть повз черги пасажирів, не зупиняючись, – і багато людей ідуть до метро пішки.  

Кондуктори кажуть, що водіям трамваїв уже півроку не виплачують зарплату. 

Водночас, як повідомили у Трамвайному депо імені Шевченка, водіям заборгували гроші за два місяці. 

"Наразі всі працівники перебувають у депо. З ними говорить директор. Люди хочуть, щоб їм віддали зараз всю зарплату - за жовтень і листопад", - розповіли у приймальні депо. 

Водночас у бухгалтерії не змогли назвати загальну заборгованість по депо, пославшись на те, що не можуть оприлюднювати таку інформацію без дозволу керівництва. 

Працівники Дарницького депо також перебувають на території депо, вимагаючи зарплату.

У приймальнях директорів депо імені Шевченка та Дарницького депо не змогли спрогнозувати, коли трамваї відновлять роботу, відзначивши, що станом на 9.50 переговори з працівниками тривають.

Як повідомили у незалежній профспілці "Трудова солідарність", страйк, що розпочався 18 грудня – безстроковий.

Основна вимога протестуючих: виплатити заробітну плату, яку робітникам заборгували за декілька місяців. Працівники налаштовані рішуче та відступати не збираються.

"Ми будемо страйкувати, допоки працівникам "Київпастрансу" повністю не виплатять заборгованість із зарплати", - заявив голова "Трудової солідарності" Віталій Махинько.

За його словами, окрім працівників трамвайних депо, на маршрути також не виїхали співробітники Дарницького автопарку.

"Усі співробітники прийшли на роботу і готові одразу приступити до виконання своїх обов’язків, як тільки їхні вимоги будуть виконані", - відзначив Махинько.  

Транспортники зазначають, що на них чиниться тиск, мовляв, у деяких депо працівникам погрожували.

За словами протестувальників, директор "Київпастрансу" сам об’їжджає всі депо та переконує робітників припинити страйк.

Як відомо, вранці 17 грудня близько ста працівників "Київпастрансу" перекрили рух по вулиці Грушевського з вимогою виплати заробітної плати.

На початку грудня співробітники КП "Київпастранс" вимагали виплатити їм заборгованість по зарплаті, погрожуючи "голодним бунтом".

Директор "Київпастрансу" заявив, що планує погасити заборгованість із заробітної плати перед співробітниками до кінця поточного року.

Київська адміністрація пропонує підвищити тарифи на проїзд у комунальному транспорті у 2 рази: на метро та міську електричку до 4 гривень, наназемний транспорт – до 3 гривень за одну поїздку.

Мерія планує підвищити вартість проїзду в комунальному громадському транспорті з 1 лютого. 

Столицю обслуговують три трамвайні депо: Дарницьке, Подільське та імені Шевченка. Щоденно на лінії міста виходить 214 трамваїв. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: