Україна та Польща підписали угоду щодо розширення системи газопроводів

Середа, 17 грудня 2014, 18:11

Оператори газотранспортних систем України та Польщі підписали угоду щодо розширення системи газопроводів.

Про це повідомляє прес-служба "Укртрансгазу".

Як зазначається, у середу, у Варшаві оператори газотранспортної системи України (ПАТ "Укртрансгаз") та Польщі ("Gaz-System S.A.") підписали угоду щодо взаємодії.

"Угоду ратифікували Голова Правління "Gaz-System S.A."Ян Чадам та Президент ПАТ "Укртрансгаз" Ігор Прокопів", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Підписаний документ передбачає інтеграцію газотранспортних систем обох держав з метою збільшення обсягів імпорту газу в Україну з Європи через Республіку Польща, а також забезпечення зберігання європейського газу в підземних сховищах газу України та його подачі споживачам в країнах ЄС.

"Сьогоднішня подія відкриває нові можливості для розвитку вітчизняної газотранспортної системи та її інтеграції до європейського газового ринку. Щиро вдячний нашим польським колегам за конструктивну співпрацю", - прокоментував подію Прокопів.

Оператори ГТС двох держав визначили необхідні обсяги інвестицій з боку кожної сторони, відповідно, на території України та на території Польщі.

На території України основним варіантом розширення визначено будівництво магістрального газопроводу-інтерконектора "Дроздовичі - Більче-Волиця" довжиною 110 км з продуктивністю 8,0 млрд кубометрів на рік у напрямку Польща-Україна та 7,0 млрд кубометрів на рік у напрямку Україна-Польща.

Орієнтовна вартість будівництва магістрального газопроводу-інтерконектору на території України складає 245 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!