Російські мільярдери з початку тижня втратили 10 мільярдів доларів

Середа, 17 грудня 2014, 16:21

Двадцятка найбагатших російських мільярдерів з початку поточного тижня - кризового для фінансового ринку Росії - втратила близько 10 млрд доларів.

Це випливає з даних Bloomberg Billionaires Index, що оцінює динаміку найбільших особистих статків, передає "Прайм".

З початку 2014 року сумарні втрати 20 найбагатших підприємців Росії досягли 64 млрд доларів, зараз вони контролюють активи на 174 млрд доларів.

За підрахунками Bloomberg, ринкові активи співвласників НОВАТЕК Геннадія Тимченко і Леоніда Міхельсона втратили в ціні з початку року 7,8 млрд доларів і 8,7 млрд доларів відповідно.

Реклама:

Стан засновника USM Holdings Алішера Усманова знизилося на 6,8 млрд доларів, він поступився першим місцем в рейтингу російських мільярдерів від Bloomberg співвласнику "Ренови" Віктору Вексельбергу, який загубив 1,2 млрд доларів (його статок становить 13,6 млрд доларів, на 239 млн доларів більше, ніж у Усманова).

Основний власник Новолипецького металургійного комбінату Володимир Лісін втратив за рік 7,5 млрд доларів.

Співвласник АФК "Система" Володимир Євтушенков на тлі розслідування справи про незаконну приватизацію башкирського ПЕК втратив близько 90% стану - 9 млрд доларів. Втрати співвласника СМП-банку Аркадія Ротенберга Bloomberg оцінює в 2,3 млрд доларів.

Збільшити статки серед топ-20 російських мільярдерів в 2014 році вдалося тільки співвласнику UC Rusal Олегу Дерипасці, акції орієнтованого на експорт алюмінієвого концерну за рік зросли на 100%. Його статок збільшився на 855,5 млн доларів.

Bloomberg Billionaires Index оцінює особисті статки підприємців за ринковими котируваннями їхніх активів і макроекономічної кон'юнктури.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!