"Нафтогаз" виплатить 2 транш "Газпрому" до кінця року - Яресько

Середа, 17 грудня 2014, 11:19

Україна буде дотримуватися своїх зобов'язань в рамках укладених в Брюсселі наприкінці жовтня за посередництва з ЄС тристоронніх газових домовленостей з Росією, згідно з якими НАК "Нафтогаз України" до кінця року повинен перерахувати другий транш у рахунок погашення боргу за газ.

Про це в інтерв'ю EurActiv повідомила міністр фінансів Наталія Яресько, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми здійснюємо платежі своєчасно. Ми зробили один уже з моменту мого вступу на посаду, а інший повинен бути здійснений до кінця цього року. Ми будемо дотримуватися наших зобов'язань", - сказала вона.

Яресько також вказала, що щомісячні витрати України на субсидування населення на непідконтрольних територіях Донецької та Луганської області газом, електроенергією, водою, за яку вони не платять, становлять близько 200 млн доларів.

Реклама:

Згідно з брюссельськими угодами, НАК "Нафтогаз України" 4 листопада перерахував "Газпрому" перший транш у 1,45 млрд доларів в рахунок оплати боргу за газ, що відкрило можливість до кінця поточного року закуповувати російський газ на умовах передоплати після припинення таких поставок в червні.

В рамках цих домовленостей "Нафтогаз" 5 грудня перерахував "Газпрому" авансовий платіж у розмірі 378 млн доларів за постачання 1 млрд куб. м газу в грудні 2014 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!