Главі Міненерго важко знайти фахівців, не пов'язаних з олігархами

Вівторок, 16 грудня 2014, 15:35

Глава Міненерговугілля Володимир Демчишин збирає нову команду для свого відомства, але скаржиться, що складно знайти фахівців, які б не залежали від олігархів.

Про це він сказав в інтерв'ю УНІАН.

"Зрозумійте, вибрати людей - дуже складно. Ринок - дуже вузький. У більшості є відносини з кимось. Мені треба обрати того ідеального кандидата, який зможе довести свій професіоналізм і незалежність від всіх груп. Більше того, він повинен бути патріотичним, категорично налаштованим", - заявив міністр.

"Знайти людину, яка не була б пов'язана з ними (фінансово-промисловими групами - ред.), вкрай складно... Люди, що працювали на великі ФПГ, мали можливість проявити себе, вони управляли великими компаніями. Але багато людей працювали на себе. У цьому зараз і завдання для мене - знайти ідеального кандидата", - додав він.

Реклама:

Демчишин заявив, що всі ключові посади в міністерстві будуть замінені.

"Команду формую. Я інтуїтивно відчуваю людей. Я - виходець з фінансового сектора, тому на більшість фінансових позицій у мене є люди. На технічні позиції - шукаємо", - розповів він.

"Запропонував усім директорам департаментів написати заяву про звільнення. Питання не в тому, що хочу їх поміняти - вони повинні довести свою корисність системі, бажання працювати за нових умов. Зрозуміло, що зараз я формую ланцюжок заступників, які будуть виконувати операційні завдання вже сьогодні", - додав міністр.

Він може піти і на публічний конкурс, "але це - терміни, а працювати треба вже зараз".

Також міністр анонсував кадрові заміни у державних енергокомпаніях, якими керує міністерство.

Однак Демчишин заявив, що главу "Нафтогазу" Андрія Коболєва як "носій того багажу, тих процесів переговорів з "Газпромом", з європейськими партнерами" змінювати не будуть.

Главу "Енергоатому" Юрія Недашковського міністр вважає "вкрай досвідченою людиною", але хоче дочекатися результатів перевірок, які проводять правоохоронці.

А ось керівника "Укргазвидобування", схоже, змінять.

"Я вже зустрічався з людьми, які можуть бути потенційними кандидатами на його пост", - сказав міністр в інтерв'ю.

У той же час міністр Демчишин відмовився від раніше узгодженого з прес-службою інтерв'ю "Українській правді", боячись, що про нього напишуть "щось погане".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!