МОЗ купив ліків на півмільярда, відмовившись від дешевшої пропозиції

Понеділок, 15 грудня 2014, 11:20

Міністерство охорони здоров’я за результатами тендерів уклало низку угод на постачання лікарських препаратів та медичного устаткування на 532,46 млн грн.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначає видання, найбільші підряди отримали: ТОВ "ГлаксоСмітКляйн Фармасьютікалс Україна" -113,06 млн грн., ТОВ "Вектор Фарма" - 81,09 млн грн, МП "Апофарм" у формі ТОВ - 78,24 млн грн, ТОВ "Компанія "Укроптпостач" 43,49 млн грн, ТОВ "Людмила - Фарм" 41,83 млн грн, ТОВ "Діалог Діагностікс" - 32,43 млн грн, ТОВ "Фармадіс" - 30,57 млн грн, ТОВ "НВП "ХіМеК" - 21,05 млн грн.

Деякі препарати МОЗ міг придбати значно дешевше.

Реклама:

Наприклад, тендер на препарат Бікалутамід для лікування онкологічних хворих розіграли між собою фірми "Укроптпостач" та "Фармадіс" з групи Петра Багрія. "Укроптпостач" виграв тендер, запропонувавши препарат за 5,37 млн грн, "Фармадіс" пропонував на 7% дорожче.

Разом з тим, на тендері також була значно дешевша заявки від найбільшого дистриб’ютора фармацевтичного ринку України ТОВ "БаДМ-Б" (4 млн грн).

Цю пропозиції МОЗ відхилив через формальні претензії: відсутність оригіналу документу, який підтверджує повноваження посадової особи учасника на підписання документів у складі своєї пропозиції конкурсних торгів, претензії до довідок про наявність складських приміщень та орендованого автотранспорту.

При цьому на тендері була ще дешевша заявка від ТОВ "Нортон Україна" (3,44 млн грн).

Вона не отримала перемогу взагалі з невідомих причин - у протоколі відхилення пропозицій не було згадок про претензії до цієї фірми по цьому тендеру.

Значну суму підрядів - 81,09 млн грн - отримало ТОВ "Вектор Фарма" (з середини 2012 року виграло державні тендери на 472,53 млн грн).

Цього року МОЗ проводить закупівлі найдовше у порівнянні з минулими роками. Першу тендерну угоду було укладено лише у серпні.

Зараз з запланованих тендерів на суму близько 2 млрд грн завершились укладанням угод закупівлі на 1 838,23 млн грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!