"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

200 мільйонів кредитних коштів ЄІБ спрямують на відновлення Донбасу

Понеділок, 15 грудня 2014, 09:34

У найближчі дні буде підписано кредитну угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком на 200 млн євро (близько 3,76 млрд гривень), які спрямовані на відновлення систем життєзабезпечення та інфраструктури Донбасу.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко у програмі "Час. Підсумки тижня" на "5 каналі" у неділю, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

Він також зазначив, що на ці цілі уряд у листопаді виділив 375 млн гривен, з яких 150 млн гривень - на відновлення інфраструктури Луганської області, решта - Донецької області.

Зубко підкреслив, що контроль за належним використанням цих коштів має бути з боку самих громад, на території яких пошкоджено об'єкти інфраструктури, соціальні об'єкти і системи життєзабезпечення.

Реклама:

"Кожна громада повинна самостійно визначати об'єкти, на які ці гроші потрібно направити і в першу чергу необхідно відновити", - сказав віце-прем'єр-міністр.

Він зазначив, що виділені кошти повинні бути використані максимально ефективно з користю для людей і населених пунктів Донецької та Луганської областей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: