Медведєв звинуватив США у зриві проекту "Південний потік"

Середа, 10 грудня 2014, 19:02

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв звинуватив США у зриві проекту з будівництва газопроводу "Південний потік" в обхід території України.

Він нагадав, що "Південний потік" заморожений, і прийняте рішення про те, щоб від нього відмовитися, повідомляє УНІАН.

"Чому? Тому що, на жаль, Болгарія не дала дозвіл. Але справа навіть не в Болгарії. Болгарія, на жаль, у даному випадку діяла як звичайний член ЄС, зазнавала тиску як з боку європейської влади у Брюсселі, так, скажімо відверто, і з боку американців. Я сам неодноразово з ними на цю тему розмовляв, наш президент про це з ними говорив, голова правління "Газпрому" нескінченно мотався для всякого роду узгоджень і переговорів", - сказав Медведєв.

За його словами, російській стороні сказали, "що такий проект не потрібен".

Реклама:

"Ну не потрібен - значить, не потрібен. Тоді ми будемо збільшувати потужності "Блакитного потоку" або створювати додаткові потужності по Чорному морю, як ви говорите, там створювати хаб, такий спеціальний розподільчий центр, на території Туреччини, звідки газ може поставлятися в інші країни", - заявив російський прем'єр.

"Це не менш цікава ідея, до якої можуть підключитися і європейські партнери, які входять у Євросоюз, й інші партнери. Але це вже буде інший проект, і там буде інший вхід. Природно, про це ми будемо з ними проводити переговори", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: