У Яценюка обіцяють економію в 15 гривень на упаковці ліків

П'ятниця, 7 листопада 2014, 11:52

Після внесення змін до постанови КМУ "Про заходи щодо стабілізації цін на лікарські засоби" кожна людина зможе зекономити близько15 гривень на упаковці ліків, закупівельна ціна яких становить 12 гривень.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Олександр Сич за підсумками засідання урядового комітету гуманітарного розвитку 6 листопада 2014 року, повідомляє прес-служба Кабміну.

Урядовець зауважив, що чинне законодавство не передбачає державного регулювання цін на лікарські засоби та вироби, вартість яких менше 12 гривень.

Тож часто суб’єкти господарювання аптечної мережі встановлювали непомірно високі надбавки, аж до 150% включно, від оптової ціни закупівлі. А це в свою чергу призводило до зростання соціальної напруги.

Реклама:

"Учасники ринку часто зловживали тим, що ліки, які коштували до 12 гривень не підлягали державному регулюванню. Тому деколи встановлювалась націнка аж до 150%. А це било по кишенях простих людях", - наголосив чиновник.

Відповідно до напрацьованих змін до постанови Кабміну розмір дозволеної торговельна надбавки до закупівельної ціни лікарських засобів та виробів медичного призначення, що дорівнює 12 гривень чи менше, становитиме не більше 30%.

За словами чиновника, від 12 до 100 гривень - 25%. По мірі зростання закупівельної ціни розмір відсотку надбавки зменшуватиметься.

"При ухваленні такого рішення націнка має бути не більше 30%. Тож людина, купуючи упаковку ліків в аптеці, оптова ціна яких -  12 гривень, переплатить максимум 4 гривні. А не 18! І це буде економія близько 15 гривень на кожній упаковці", - підсумував урядовець.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: