"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін виділяє 150 мільйонів на біометричні паспорти

Середа, 5 листопада 2014, 14:44

Кабінет міністрів виділяє 150 мільйонів гривень на встановлення терміналів для видачі біометричних паспортів.

Про це заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду, коментуючи рух до безвізового режиму з Євросоюзом.

"Ми очікуємо на те, що приїде наступна місія Європейського Союзу щодо перевірки виконання Україною плану по імплементації безвізового режиму. Саме я мав розмову з минулим головою Єврокомісії паном Баррозу з цього приводу - це була наша остання розмова", - зазначив він.

"Зараз для того, щоб ми ефективно виконували безвізовий режим, уряд приймає рішення про виділення 150 мільйонів гривень на придбання більше ніж 600 терміналів для видачі біометричних паспортів", - сказав Яценюк.

Реклама:

Він "не вдоволений тим, як Державна міграційна служба виконує доручення уряду щодо запровадження біометричних паспортів".

"35 тисяч паспортів на місяць – це означає черги в кожній області для отримання відповідного паспорта. Ми зараз 150 тисяч видаємо", - уточнив Яценюк.

"Тому ми з міністром провели нараду. У нас є 2 місяці", - сказав прем’єр.

"Сьогодні ми приймаємо рішення виділити 150 мільйонів, більше 600 терміналів купимо – це означає, що фактично в кожному районі ми поставимо відповідний термінал і до кінця січня (2015 року) система повинна працювати", - додав він.

Як відомо, з 1 січня 2015 року мав початися процес видачі біометричних закордонних паспортів. Наявність паспортів із занесеними на них біометричним даними особи є умовою скасування візового режиму для українців у ЄС.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!