НБУ визнав неплатоспроможним банк сина Януковича

П'ятниця, 28 листопада 2014, 16:07

Правлінням Нацбанку 27 листопада 2014 року прийняті рішення про віднесення ПАТ "Легбанк", ПАТ "БГ Банк" та "Всеукраїнського банку розвитку" Олександра Януковича до категорії неплатоспроможних.

Про це йдеться у повідомленні НБУ на сторінці Facebook.

Згідно із повідомленням, у зв’язку з погіршенням показників фінансового стану "БГ Банку" та "Легбанкуˮ, а також тим, що до Нацбанку почали надходити скарги щодо невиконання своїх зобов’язань перед клієнтами, з метою захисту інтересів кредиторів та вкладників, НБУ встановив особливий режим контролю за діяльністю цих банків шляхом призначення кураторів - службовців Нацбанку.

Також, у зв’язку із застосуванням Радою ЄС санкцій до єдиного акціонера ПАТ "ВБР" - Олександра Януковича, зокрема щодо замороження активів, з метою захисту інтересів вкладників та інших кредиторів цього банку, Нацбанком у вересні поточного року прийнято рішення про віднесення "ВБР" до категорії проблемних.

Реклама:

У відповідності до вимог банківського законодавства Нацбанком було встановлено строк для вжиття ПАТ "ВБР" заходів щодо приведення своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства.

Враховуючи зазначене, а також невідповідність діяльності "ВБР" вимогам банківського законодавства, правлінням Нацбанку прийнято рішення про віднесення ПАТ "ВБР" до категорії неплатоспроможних.

Як відомо, 21 листопада у VAB Банк ввели тимчасову адміністрацію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: