Росія заборонила ввезення м'яса з 8 білоруських підприємств

Середа, 26 листопада 2014, 12:33

Россільгоспнагляд прийняв  рішення про введення з 26 листопада 2014 року тимчасових обмежень на постачання до Росії продукції восьми білоруських підприємств.

Про це йдеться в повідомленні відомства.

Під обмеження потрапила продукція підприємств ВАТ "Агрокомбінат Скидельський", ВАТ "Вітебська бройлерна птахофабрика", СЗАТ "Серволюкс Агро", ВАТ "Вітебський м'ясокомбінат", ВАТ "АФПК "Жлобинський м'ясокомбінат"", ВАТ "Калинковичский м'ясокомбінат", ВАТ "Рогаческий МКК" і ВАТ "Птахофабрика "Світанок".

На них припадає майже весь обсяг імпорту білоруського м'яса в Росію - близько 400 тисяч тонн сумою не менше 300 мільйонів доларів.

Реклама:

Офіційними причинами заборони названо невідповідність товарних партій харчової продукції нормам та вимогам, передбаченим законодавством Росії і Митного союзу.

Повідомляється, що в продукції були знайдені, зокрема, аеробні і факультативно-анаеробні мікроорганізми, бактерії групи кишкової палички, антибіотики тетрациклінової групи.

Нагадаємо, з 24 листопада РФ посилює умови транзиту рослинної продукції з Білорусі через підозри в контрабанді із "заборонених" європейських країн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: