Кабмін хоче збільшити вартість ліцензії на 3G-зв'язок до 3 мільярдів

Вівторок, 25 листопада 2014, 19:23

Кабінет міністрів хоче збільшити вартість ліцензії на 3G-зв'язок до понад 3 млрд гривень з раніше передбачених 2,4 млрд гривень.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків.

За його словами, НКРЗІ погодив із всіма Міністерствами умови тендеру, але в порядку денному КМУ завтра це питання розглядатись не буде.

"В КМУ є велике бажання збільшити вартісні вимоги до кожної смуги з 2,4 млрд гривень (запропонованих НКРЗІ) до понад 3 млрд гривень (вводячи таким чином поняття курсу у процес)", - написав Шимків.

Реклама:

Він також повідомив, що сьогодні оператори працюють на ринку України та отримують дохід у гривні, їх прибутковість падає, бо економіка падає.

"Вимагати від них індексування інвестиції - це божевілля непрофесіоналізму. Є достатньо країн куди можна інвестувати, і де уряди є більш адекватними. Історія про 3G - це історія про те, як можливість залучити інвестиції та створити принаймні імітацію привабливого інвестиційного клімату можна знищити", - заявив заступник глави АП.

На його думку, єдине що стримує оголошення тендеру - це підписання проекту розпорядження про оголошення тендеру прем'єр міністром.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: