Генпрокуратура взялася за керівництво "Центренерго"

Вівторок, 25 листопада 2014, 11:24

Прокуратура затримала заступника голови правління ПАТ "Центренерго", під час обшуків вилучено 2 мільйона гривень та понад 300 тисяяч доларів.

Про це йдеться у повідомленні прокуратури.

Згідно із повідомленням, прокуратура та СБУ викрили та припинили злочинну схему в діяльності публічного акціонерного товариства "Центренерго", майже 80% статутного фонду якого належать державі. 

"Встановлено, що службові особи вказаного товариства розробили та запровадили завідомо незаконну схему особистого збагачення шляхом отримання неправомірної вигоди, так званих "відкатів", від суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснювали постачання послуг, робіт та товарів для ПАТ "Центренерго", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Реклама:

З’ясовано, що лише за один день листопада в такий спосіб було отримано понад 850 тисяч грн від двох комерційних підприємств для подальшого поділу та привласнення між працівниками ПАТ "Центренерго".

На даний час за підозрою у вчиненні вказаних правопорушень затримано одного із заступників голови правління ПАТ "Центренерго", щодо якого судом обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою, повідомляє прес-служба.

Також затримано одного з посередників, який за винагороду в розмірі 10% надавав послуги з конвертації вищевказаних грошових коштів. 

Під час проведених обшуків виявлено та вилучено майже 2 млн грн, понад 300 тис доларів, печатки та документи задіяних в злочинній схемі "фіктивних" підприємств.

Згідно повідомленої підозри дії правопорушників кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), і затриманим загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Як повідомляють джерела "Української правди" на даний час прокуратура проводить обшуки у всього керівного складу ПАТ "Центренерго".

Як відомо, раніше  джерело в оточенні прем'єр-міністра повідомило, що президент Петро Порошенко поставив під сумнів прозорість схеми поставок вугілля з Південно-Африканської Республіки в Україну.

Порошенко зобов'язав відповідні правоохоронні органи в тижневий термін провести необхідну перевірку і доповісти про результати.

6 листопада співробітники Генеральної прокуратури провели перші допити співробітників міністерства і здійснили виїмку необхідних документів.

Пізніше в Міненерго заявили, що у відомстві не було вилучення документів, на допит викликали керівників компаній "Укрінтеренерго" і "Центренерго". 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: