Прокуратура "допомогла" фірмі з орбіти Ставицького добудувати заправку у Борисполі

Вівторок, 25 листопада 2014, 11:15

Дії представників Бориспільської міжрайонної прокуратури дали можливість ТОВ "БРСМ-Нафта", яке пов’язують з екс-міністром енергетики Едуардом Ставицьким, добудувати скандальне АЗС у Борисполі по вул. Київський Шлях, 2/7.

Про це йдеться у сюжеті Людмили Тягнирядно у програмі "Схеми", пишуть "Наші гроші".

Як сказано у сюжеті, влітку цього року прокурор Бориспільської міжрайонної прокуратури Вікторія Козаченко звернулася до суду з вимогою визнати дозволи на будівництво АЗС недійсними. До заяви було прикріплене клопотання про тимчасову заборону будівництва, яке суд 13 серпня задовольнив.

Та надалі прокурори двічі не з’явилися на засідання з розгляду свого ж позову. Коментар з цього приводу надати вони відмовилися, перенаправивши в обласну прокуратуру.

Реклама:

Там повідомили, що перший раз прокурор пропустив засідання, бо затримався в іншому судовому процесі, а другий - через несвоєчасне отримання повідомлення суду про час та місце розгляду справи.

Відповідно до українського законодавства, якщо позивач двічі не з’являється на засідання, суд залишає позов без розгляду. Прокурори спробували оскаржити це рішення суду, але згодом відкликали і власну апеляцію з незрозумілих причин.

В обласній прокуратурі заявили, що "було прийнято рішення про повторне звернення з аналогічним позовом до Бориспільського міськрайонного суду".

У результаті таких дій 10 листопада була скасована тимчасова заборона на здійснення будівельних робіт. Між тим автозаправка на даний час вже повністю збудована. Фірма продовжувала будівництво попри заборону суду і відсутність усіх необхідних дозвільних документів.

Нагадаємо, фірма не отримала від міської влади Борисполя усі необхідні погодження і забудували зелену зону, що знаходиться за 50 метрів від житлових будинків та поблизу громадських об’єктів з великою кількістю відвідувачів.

Засновниками ТОВ "БРСМ-Нафта" значаться Андрій Біба і компанія "Меліан Менеджмент Лтд." (Беліз). Директором фірми є Тамара Євдокімова.

Донедавна до складу засновників фірми входила Валентина Ушакова. Вона відома як співзасновник фірм "Моноліт 2", "Інвест менеджмент" та "Актив капітал груп", де її партнерами виступали батько та дружина екс-міністра Ставицького.

Як відомо, Ставицький разом з дружиною отримав громадянство Ізраїлю. При цьому вони змінили прізвище на Розенберг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!