Україна може заплатити РФ за поставку деяких обсягів газу до 1 грудня - Продан

Вівторок, 18 листопада 2014, 12:50

Україна може перерахувати РФ передоплату за поставку необхідних країні обсягів газу.

Про це повідомив журналістам міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан в Києві у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Плани по закупівлі газу не помінялися: до кінця року плануємо закупити до 1,5 млрд куб м газу. Закупівля розпочнеться з настанням холодів. Можливо, до 1 грудня вже почнемо. Поки ситуація не критична", - сказав він.

Продан додав, що поки не можна говорити про будь-які обсяги передоплати. Він пояснив, що угоди між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" дозволяють закуповувати тільки необхідні обсяги газу, а вони визначатимуться залежно від поточної ситуації.

Реклама:

Раніше прем'єр  Арсеній Яценюк оцінював потреби України в закупівлі російського газу на цей опалювальний сезон в 5 млрд куб. м, а в ході останніх раундів тристоронніх газових переговорів у форматі Україна-Росія-ЄС називався можливий обсяг його закупівлі до кінця поточного року до 4 млрд куб. м.

Проте на минулому тижні Продан заявив, що Україна може обмежитися закупівлями до 1,5 млрд куб. м російського газу в 2014 році і до 1 млрд куб. м в першому кварталі 2015 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!