Airbus розробила літак майбутнього у вигляді літаючої тарілки

Понеділок, 17 листопада 2014, 20:37

Авіабудівна корпорація Airbus подала в США заявку на патент, в якому представлена конструкція авіалайнера майбутнього.

Якщо патент буде зареєстрований, пасажири літатимуть в літаку, схожому на літаючу тарілку, повідомляє Financial Times.

Пасажири будуть розміщуватися в круглому салоні, розташованому в центрі літака, крісла також будуть розставлені по колу.

Заходити в салон пасажири будуть по сходах, розташованих в його центрі. Бортпровідники будуть котити візки з їжею по кругових проходах між кріслами.

Реклама:

Літак у формі НЛО дозволить вирішити проблему, яка постійно стоїть перед конструкторами. Циліндрична форма фюзеляжу дозволяє добре витримувати тиск герметичного салону, проте в носовій і хвостовій його частинах треба використовувати посилені конструктивні елементи, здатні витримувати підвищений тиск.

"Мета винаходу - представити просте, економічне та ефективне вирішення саме цих проблем або, принаймні, частково усунути... наявні недоліки", - йдеться в заявці на патент.

З точки зору аеродинаміки запропонований Airbus дизайн може бути більш ефективним, ніж традиційна конструкція, приводить FT думку Кріса Лоренса, генерального менеджера по інженерним технологіям GE Aviation: "Цей підхід дозволяє скоротити сукупний обсяг використовуваного літаком пального".

В Airbus підкреслюють, що вважають запропоновану конструкцію досить цікавою, щоб захистити її патентом, проте не планують негайно приступати до розробки такого літака. "Зараз (ця конструкція) не знаходиться в активній розробці", - йдеться в заяві компанії.

Ведомости

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: