"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафта знову дешевшає: Brent - 78,9 долара

Понеділок, 17 листопада 2014, 09:06

Ціни на нафту знижуються, оскільки в Японії почалася рецесія, а Міжнародне енергетичне агентство (IEA) не очікує підвищення цін у найближчому майбутньому.

Про це пише Рейтер.

До 8.50 за московським часом ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,51 до 78,9 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,38 до 75,44 долара за барель.

ВВП Японії несподівано скоротився на 1,6% в третьому кварталі через слабкі споживання та експорт.

Реклама:

"Це черговий удар по ціні нафти, черговий негативний фактор. Тенденція до зниження збережеться, поки не відбудеться щось, що змінить її. Такою подією може стати нараду ОПЕК", - сказав керуючий ризиками на нафтовому ринку Mitsubishi Corp в Токіо Тоні Нунан.

Країни ОПЕК обговорять рівень видобутку на нараді наступного тижня. Міністр нафтової промисловості Ірану сказав у неділю, що деякі учасники картелю шукають виправдання своєму небажанню знизити видобуток для стабілізації ринку.

Міжнародне енергетичне агентство (IEA) в щомісячній доповіді повідомило, що не очікує високих цін на нафту в найближчі роки, враховуючи уповільнення економічного зростання Китаю і зростання видобутку сланцевої нафти в США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: