"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЗМІ: втрати трьох країн Західної Африки від Ебола можуть досягти 32,6 мільярда

Четвер, 9 жовтня 2014, 09:38

Втрати Західної Африки від хвороби, викликаної вірусом Ебола (БВВЕ), ​​загрожують досягти 32,6 млрд доларів, якщо найближчим часом не вдасться зупинити її поширення.

Як повідомила лондонська газета Financial Times, з такою оцінкою виступив Світовий банк (СБ).

"У країнах Західної Африки від Еболи вже померли 3879 людей, хвороба у все зростаючій мірі робить негативний вплив на економіку трьох найбільш зачеплених країн регіону: Гвінеї, Ліберії та Сьєрра-Леоне", - зазначає видання.

Експерти СБ також прорахували матеріальні втрати в разі розвитку подій за критичним сценарієм, коли епідемія вийде за межі цих трьох держав і пошириться на їх найближчих сусідів.

Реклама:

"У такому випадку економічні втрати цієї частини Африки збільшаться в поточному році на 7,4 млрд доларів", - пише Financial Times.

Згідно з останніми даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, число жертв спалаху вірусу Ебола, яка триває в країнах Західної Африки, перевищило 3,8 тис. осіб, понад 8 тис. заразилися.

Серед симптомів БВВЕ - сильний жар, лихоманка і розлад травлення. Смертність від вірусу Ебола досягає 90%, проте під час поточного спалаху вона становить близько 60%.

ІТАР-ТАСС

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: