Прокуратура підозрює керівництво "Антонова" в розтраті півмільярда

Вівторок, 7 жовтня 2014, 14:50

Військова прокуратура розслідує діяльність керівництва АНТК "Антонов", яке підозрюється в розтраті коштів на загальну суму 502 млн грн.

Про це заявив головний військовий прокурор - заступник генпрокурора України Анатолій Матіос, передає "Інтерфакс-Україна".

Матіос нагадав, що в період з січня 2006 по травень 2014 роки керівником підприємства був Дмитро Ківа.

В результаті проведення спільних слідчих дій військовою прокуратурою та фінансовою інспекцією, встановлено загальний розмір збитків у розмірі 502 млн грн.

Реклама:

За його словами, тільки з 2006 по 2012 роки це підприємство безпідставно витратило 111 млн грн на розробку військово-транспортного літака АН-70, "а літака досі немає".

Крім того, протягом 2006-2012 років Україна, як держава не отримала жодної копійки дивідендів від участі діяльності іноземних компаній Ruslan SALISі Ruslan International, які фактично є субпідрядниками та користувачами військово-транспортних літаків "Руслан".

"Жодної копійки дивідендів Україна не отримала. При цьому представник України - генеральний конструктор Ківа, є одним із співзасновників цих підприємств і голосував за неперерахування цих дивідендів в Україні", - сказав Матіос.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!