"Нафтогаз" підтверджує підписання контракту на поставки газу з Норвегії

П'ятниця, 3 жовтня 2014, 17:42

НАК "Нафтогаз України" підтверджує підписання контракту на поставки природного газу з норвезькою нафтогазовидобувною компанією Statoil і початок його поставок з 1 жовтня через Словаччину.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі держхолдингу.

"Це перша така угода між "Нафтогазом" і Statoil, вона розширює пул постачальників газу в Україну, а також відкриває новий ринок для Statoil", - зазначили в прес-службі.

За словами глави правління "Нафтогазу" Андрія Коболева, укладення договору і подальша спільна робота дозволить значно підвищити ліквідність і стабільність на енергетичному ринку ЄС, до інтеграції до яких прагне Україна.

Реклама:

"Угода знаменує собою значний прорив для "Нафтогазу". Численні інтерконнектори газу, які були побудовані протягом останніх декількох років в Європі, дозволять істотно поліпшити енергетичну безпеку як для ЄС і України", - сказав він.

В свою чергу головний радник голови правління НАК Юрій Вітренко наголосив, що укладений договір є революційним для держхолдингу.

"За дуже короткий проміжок часу, нам вдалося розібратися і використовувати стандартні європейські практики з торгівлі газом, в тому числі контракти EFET, вбудувати ці практики в рамки внутрішнього українського законодавства", - заявив Вітренко.

"Ця угода є символом нашої віри в те, що "Нафтогаз" може змінитися. Вона також на практиці доводить нашу прихильність реформам і здатність діяти згідно з нормами ЄС", - сказав він.

Раніше джерело повідомило, що НАК "Нафтогаз України" підписав контракт на поставку газу з Норвегії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!