Влада Криму знайшла в "Чорноморнафтогазі" великі розкрадання

П'ятниця, 3 жовтня 2014, 13:58

На держпідприємстві "Чорноморнафтогаз" виявлені щоденні розкрадання 100 тонн газового конденсату.

Про це заявив журналістам самопроголошений голова Криму Сергій Аксьонов з посиланням на попередні підсумки прокурорської перевірки, пише "ИТАР-ТАСС".

За його словами, до розкрадань причетні колишні керівники компанії.

"Зараз йде повномасштабна перевірка "Чорноморнафтогазу", я виступив ініціатором перевірки даної держустанови. Можу сказати, що навіть за попередніми підсумками перевірки можна сказати, що там щодня викрадалося не менше 100 тонн газового конденсату, - уточнив Аксьонов. - Відсторонені всі члени правління на період проведення слідства. Заходи будуть дуже жорсткі, красти нікому не дозволимо".

Реклама:

За інформацією Аксьонова, з газоконденсату незаконно виготовляли і продавали низькопробне паливо. Заводи з його виробництва опечатані.

"Були опечатані ряд нафтопереробних заводів, відносно невеликих, йдуть перевірки в Сакському районі, Феодосійському регіоні, де нелегально перероблявся газовий конденсат, додавалися хімічні суміші, і потім він продавався на наших автозаправках. При цьому якість цього бензину було ніяка, ми все це відчули на собі", - додав т.в.о. голови Криму.

Він уточнив, що за останні 30 років на стратегічному підприємстві Криму не було проведено жодної модернізації виробництва.

"Там тихий жах. Підприємство колосальні гроші заробляло. Всі гроші йшли незрозуміло куди і незрозуміло кому. Плюс були створені різні схеми покупки матеріальних цінностей за завищеною вартістю", - зазначив Аксьонов.

За його словами, зібрані матеріали дозволять залучити порушників до кримінальної відповідальності.

Аксьонов також заявив, що подібні перевірки в найближчому майбутньому торкнуться всіх без винятку держпідприємств і компаній, чия діяльність так чи інакше була пов'язана з органами державної влади.

Наступними на черзі, за словами глави Криму, стануть виноробні підприємства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!