"Нафтогаз" до кінця жовтня погасить "Газпрому" 1,45 мільярда боргу - Еттінгер

Середа, 22 жовтня 2014, 10:52

ЄС, РФ та Україна на переговорах у Брюсселі 21 жовтня погодили, що "Нафтогаз України" до кінця жовтня 2014 року погасить "Газпрому" 1,45 млрд доларів боргу та ще 1,65 млрд доларів виплатить до кінця поточного року.

Про це повідомив єврокомісар із питань енергетики Гюнтер Еттінгер на брифінгу у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

"До того як розпочнеться постачання, "Нафтогаз" зобов'язується, незважаючи на поточний процес у Стокгольмському арбітражі, до кінця жовтня сплатити 1,45 млрд доларів у рахунок сплати боргів перед "Газпром" за листопад-грудень 2013 року і наступні місяці цього року", - сказав він.

Таким чином, за словами Еттінгера, борг "Нафтогазу" має знизитися.

Реклама:

"І "Нафтогаз" також заявив, що готовий до кінця виплатити другу суму у розмірі 1,65 млрд, що разом становить 3,1 млрд доларів. Таким чином це покриє значну суму оспорюваного (у суді) боргу або повністю покриє цю суму", - сказав єврокомісар.

Водночас міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан до переговорів у Брюсселі повідомив агентству, що обговорювана сума в 3,1 млрд доларів включає 1,45 млрд доларів  сплати боргу за 2013 рік, а ось ще 1,65 млрд доларів - це плата за майбутнє постачання газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!