Нацгвардія купила автомобілів на 40 мільйонів у фірми партнера Порошенка

П'ятниця, 10 жовтня 2014, 12:32

Військова частина 3078 ВВ МВС України уклала низку угод з ТОВ "Дозор Авто" на закупівлю спеціалізованих автомобілів на суму 40,3 мільйона гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" із посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, замовлено вантажівки, самоскиди й евакуатори, загалом 86 автомобілів, отримати їх МВС має до кінця поточного року.

Фірма "Дозор Авто" отримала замовлення без відкритих торгів, за переговорною процедурою, з посиланням на нагальну необхідність закупівлі.

Реклама:

При заснуванні у червні 2012 р. компанія "Дозор Авто" називалася "Богдан Схід Авто". Її засновником було ПАТ "ЗНКІФ "СОВА", Олега Свинарчука, бізнес-партнера президента Петра Порошенка, який сам був співвласником до 2009 р. Фонд "Сова" є засновником низки компаній з групи "Богдан".

Наразі фірма вже під назвою "Дозор Авто" фірма записана на Владислава Бельбаса, він же директор. Бельбас ще наприкінці вересня відомий як директор напрямку вантажних автомобілів і автобусів "Хюндай Мотор Україна". Нагадаємо, "Богдан" є офіційним дилером "Хюндай".

"Дозор Авто" попри офіційну зміну власника все ще приписаний на вул. Електриків 29-а (Рибальський півострів), разом з корпорацією "Богдан", та низкою її фірм - ПАТ "АК "Богдан Моторс", ТОВ "Богдан-Електротранс", "Богдан-Автотрейд" тощо.

Нещодавно Свинарчук змінив фамілію на Гладковський (по матері) і у серпні президент призначив його головою Міжвідомчої комісії по військово-технічному співробітництву та експортному контролю, яка контролює весь експорт зброї з України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: