На Україну чекає дефолт через гроші Путіна, які отримав Янукович - Moody's

П'ятниця, 10 жовтня 2014, 10:05

Наступного року на Україну може чекати дефолт через невиконання забов'язань по викупленим Росією у грудні 2013-го року українським євробондам загальною вартістю у 3 мільярди доларів.

Про це йдеться в даних рейтингової агенції Moody's, повідомляє "Голос Америки", із посиланням на "Financial Times".

Відповідно до забов'язань України перед Росією, остання може вимагати негайного повернення грошей, що у свою чергу може викликати ширший дефолт за усіма міжнародними боргами країни - попереджають у Moody's.

У агенції відзначають, що через значне скорочення економіки України та слабкий курс національної грошової одиниці, співвідношення зовнішнього боргу до ВВП України може сягнути 66% вже цього року. Це перевищить граничну межу у 60%, яка була встановлена при продажі євробондів Москві попередньою владою України.

Реклама:

Очікується, що Україна повідомить, що співвідношення боргу до ВВП сягнуло 66% вже 29 січня, коли опублікує попередні дані щодо стану економіки у четвертому кварталі 2014-го року. Тоді ж Москва зможе вимагати негайної виплати за євробондами.

В агенції Moody's висловили думку, що ширший дефолт не відверне навіть виплата Росії з боку України за підтримки західних кредиторів.

Доповідь Moody's натякає, що дефолт можуть відвернути лише поступки з боку Москви.

Нагадаємо, під час форуму "Ялтинська європейська стратегія" (YES) голова Національного банку України Валерія Гонтарєва запевнила, що дефолт країні не загрожує.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: