"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Єдина українська лотерея належить партнеру Турчинова та Терьохіна - ЗМІ

Середа, 1 жовтня 2014, 12:32

"Українська національна лотерея" - єдина із трьох державних лотерей, яка дійсно належить громадянам України.

Про це йдеться у сюжеті телепрограми "Наші гроші".

Донедавна власником УНЛ була кіпрська компанія "Олімпік голд холдінгз лімітед". Та на початку серпня компанію перереєстрували на англійську фірму"Старбелл інвестментс лімітед".

Директор і співвласник компанії "Старбелл" - Сергій Піндич. У 1998 році, рішенням Київської міської ради, він отримав земельну ділянку на вулиці Мічуріна 19-а.  Нині за цією адресою розташоване Почесне консульство республіки Філіпін. Тут же прописаний і сам почесний консул  - Валерій Коваленко.

Реклама:

Охорона будинку повідомила, що Сергій Піндич є помічником консула. Окрім цього Піндич працює керівником компанії "ВАСА", засновником якої є Коваленко.

Філіпінський консул із помічником мали тісні бізнес-відносини з нардепом Сергієм Терьохіним, екс-міністрів фінансів Віктором Пінзеником та нинішнім спікером ВР Олександром Турчиновим.

До 2005 року Сергій Терьохін та Віктор Пинзеник через "Український фонд підтримки реформ"  були засновниками компанії "Українське майно".

У 2005році, коли Пинзеник очолив Міністерство фінансів, компанію  перереєстрували на Валерія Коваленка.

В інтерв’ю Терьохін спростував причетність до УНЛ, хоча підтвердив знайомство із Коваленком.

Свої зв’язки із новим власником "Української національної лотереї" має і Олександр Турчинов. Директор "УНЛ" Сергій Піндич був керівником двох компаній – "Едем і Ко" і "Будінвест-Капітал", засновником якого є ВАТ СП "Європа-Ікс", 99% якого належало ВАТ "Центр фінансових технологій", засновники якого дружина і мати Олександра Турчинова.

Та це не єдина спільна справа Піндича та сім’ї Турчинових. Через ВАТ "Центр фінансових технологій" Турчинов  контролював ТОВ "Будінвест-Капітал", де директором і співвласником є той самий Сергій Піндич.

Варто зазначити, що нещодавно Сергій Терьохін пропонував заборонити діяльність операторів державної лотереї, які є під контролем країни-окупанта або  офшорної компанії.

Підтримка ініціативи Терьохіна заборонила б діяльність лотерейних операторів - "М.С.Л" та "Патріот", конкурентів "УНЛ". Оскільки сама  Українська національна лотерея змінила власника з кіпрського на британського.

Сьогодні всі три оператори державної лотереї продовжують працювати без ліцензій.

Нагадаємо, раніше "Наші гроші" розповідали про лотерейний ринок України. Дві державні українські лотереї "Патріот" та "М.С.Л." підконтрольні російським мільярдерам - Олегу Бойко та Михайлові Фрідману.

Через два дні після виходу сюжету, міністр фінансів Олександр Шлапак на брифінгу пообіцяв на початку вересня винести на розгляд парламенту - новий законопроект про лотерейну діяльність в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!