Окупанти Криму націоналізували газопроводи і 28 ринків

Середа, 3 вересня 2014, 11:02

Нелегітимний парламент Криму підтвердив в середу прийняте раніше рішення уряду регіону і оголосив власністю республіки систему газопостачання, яка перебувала в управлінні ПАТ "Кримгаз".

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

ПАТ "Кримгаз" управляло системою газопроводів на підставі договорів з міністерством енергетики України та компанією "Нафтогаз України", йдеться в постанові Держради Криму.

Самопроголошений парламент республіки націоналізував також об'єкти газопостачання, які не фігурували в договорах ПАТ "Кримгаз" з Міністерством енергетики України та компанією "Нафтогаз України", але були побудовані за рахунок компанії "Нафтогаз України" або перебували в експлуатації ПАТ "Кримгаз" без оформлення права власності .

Реклама:

Рада міністрів Криму раніше ухвалила рішення передати газорозподільну систему, яку експлуатував "Кримгаз", в управління кримському ГУП "Кримгазсеть". "Влада" півострова 2 вересня прийняла також постанову про примусовий викуп власності ПАТ "Кримгаз".

За словами самопроголошеного глави Криму Сергія Аксьонова, суму, за яку буде викуплено майно "Кримгазу", визначить спеціальна комісія, ця сума буде не вище вартості, яку сплатили нинішні власники майна при його приватизації.

Також нелегітимний парламент Криму націоналізував 28 ринків на території республіки.

Постанова про націоналізацію ринків, що перебували в управлінні підприємства "Кримпотребсоюз", була прийнята в середу в пакеті з низкою інших постанов, рішення підтримали 70 депутатів з 100.

Аксьонов повідомив, що рішення про націоналізацію прийнято у зв'язку з "незадовільним станом ринків".

"Сьогодні керованості немає, податки не платять, підприємців затискають, гроші збирають в подвійному розмірі - офіційно і неофіційно... Люди ходять з сумками грошей навколо Ради міністрів і не знають, кому запропонувати хабар, щоб їх і далі залишили керувати цим процесом", - сказав він.

За його словами, в регіоні буде створено державне підприємство, яке управлятиме націоналізованими ринками.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!