"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Роснефть" законсервувала Лисичанський НПЗ

Понеділок, 29 вересня 2014, 16:38

"Роснефть" законсервувала Лисичанський нафтопереробний завод в Україні.

Про це в інтерв'ю ИТАР-ТАСС розповів президент "Роснефти" Ігор Сечін.

"Ми поки консервуємо цей завод. Прийняли частину співробітників заводу на роботу в компанію "Роснефть", більше шістдесяти чоловік до нас приїхало. Заводу завдано збитків в результаті обстрілу", - підкреслив Сечин.

"Ми повідомили про це українську владу, ведуться попередні переговори про компенсацію цієї шкоди. Далі ми залежимо тільки від тієї "волатильності", яка супроводжує владу України", - додав він.

Реклама:

"Наше рішення - берегти всі активи", - сказав Сєчін, відповідаючи на питання про подальшу долю українського активу.

Завод потужністю 8 млн тонн був зупинений в березні 2012 року через збитковість. Колишні власники (95,21% "Лінік" належало ТНК-ВР, яку придбала "Роснефть" в 2013 році) планували продати завод.

Серед претендентів називалася Group DF Дмитра Фірташа. Пізніше колишній президент України Віктор Янукович казав, що держава хоче купити 50% у підприємстві вже у нового власника - "Роснефти".

У червні 2014 року Сєчін заявив, що завод належить компанії і "залишається в сфері її інтересів".

"Роснефть" планувала ввести його в експлуатацію влітку 2014 року. 20 липня завод потрапив під обстріл, після чого на його території загорілися ємності для зберігання продукції.

Компанія оцінила збиток від обстрілу НПЗ в 140 млн доларів і на початку вересня заявила, що почне незабаром переговори з урядом України про компенсацію збитку.

Ведомости

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: