"Укртелеком" призупиняє роботу в Севастополі

Середа, 24 вересня 2014, 17:07

ПАТ "Укртелеком" змушений призупинити надання послуг зв'язку в Севастополі.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Як зазначається, "Укртелеком" вважає постанову самопроголошеного уряду Севастополя № 314 від 22 вересня "Про інвентаризацію майна ПАТ "Укртелеком" і намір провести комплексну перевірку законності приватизації своїх активів, які раніше належали Україні, зокрема телефонну кабельну каналізацію міста, незаконним і такими, що мають ознаки рейдерської атаки.

"У тому числі - протиправне відсторонення директора Севастопольської філії компанії від займаної посади на час проведення інвентаризації", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Як і раніше, інформацію про прийняття постанов щодо майна оператора ПАТ "Укртелеком" дізнається з відкритих джерел в ЗМІ без належного офіційного повідомлення.

Також наголошується, що дії "влади" Севастополя зазіхають на приватну власність ПАТ "Укртелеком" і суперечать законодавству України, Російської Федерації та нормам міжнародного права про недоторканність приватної власності.

У компанії заявили, що самопроголошений уряд Севастополя та інші зацікавлені особи вже неодноразово спекулювали на темі власності ПАТ "Укртелеком", тим самим чинячи тиск на колектив Севастопольської філії та бізнес оператора в цілому на півострові.

Як повідомлялося раніше, постійні протизаконні заяви та дії самопроголошеної влади Севастополя, а також відсутність правового регулювання та захисту діяльності українських компаній в Криму, перешкоджають безперебійній роботі оператора та забезпеченню телекомунікаційними послугами жителів півострова.

Незважаючи на це, весь перехідний період оператор, усвідомлюючи соціальну значимість послуг зв'язку і доступу до мережі Інтернет, продовжував сумлінно забезпечувати своїх клієнтів повним спектром послуг в кредит, у тому числі і бюджетні організації, а співробітників компанії - стабільною заробітною платою.

На період проведення протиправної інвентаризації ПАТ "Укртелеком" змушений призупинити господарську діяльність на території Севастополя.

Це означає, що на території Севастополя зупинено надання послуг міського, міжміського та міжнародного телефонного зв'язку, а також доступу до мережі Інтернет і передачі даних всім абонентам, як фізичним, так і юридичним особам.

"Сформовані обставини в Севастополі ставлять під загрозу подальшу роботу оператора та забезпечення телекомунікаційними послугами жителів всього півострова Крим", - повідомляє прес-служба.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: