У мерії для боротьби з корупцією створять цілий департамент

Субота, 20 вересня 2014, 11:01

У Києві з’явиться новий орган із боротьби з корупцією - Департамент внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА. Він буде підпорядкований безпосередньо меру Віталію Кличку.

Про це у Facebook повідомив перший заступник голови КМДАІгор Ніконов.

"Рішення про його створення було прийнято на сесії Київради 18 вересня. Департамент буде створено на базі управління внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА, яке вже показало свою ефективну роботу", - розповів чиновник.

Він відзначив, що за перші 100 днів роботи нова влада провела 38 аудиторських перевірок комунальних підприємств, які виявили більше 50 мільйонів гривень збитків.

Реклама:

"У підсумку ми звільнили 4 керівників, передали відповідні матеріали до правоохоронних органів, деякі долучені до вже відкритих кримінальних проваджень. Робота ревізорів ефективна, тому прийнято рішення створити окремий Департамент, який матиме право фінансового контролю не лише підрозділів адміністрації, а й усіх без винятку комунальних підприємств", – сказав Ніконов.

Він зазначив, що новостворений підрозділ не лише виявлятиме порушення в роботі підприємств, а й визначатиме їх ефективність.

"У нас 2 тисячі комунальних підприємств, частина з яких лише "тягне" кошти з бюджету, не виконуючи ані соціальної, ані іншої функції для міста, оскільки створювались під конкретну людину або завдання", – підсумував Ніконов.

Як відомо, 4 вересня Кличко відсторонив від посади директора КП "Київтранспарксервіс" Мурада Магомедова через кримінальну справу. Магомедова призначив Кличко 22 липня.  

Мер також заявив, що керівництво "Київпастрансу" відпрацювало шахрайську схему, за якою прикарманювало по 500 тисяч гривень на місяць.

Кличко звільнив Миколу Ламбуцького 5 серпня. За кілька днів на цю посаду було призначено Сергія Майзеля.

Проти керівництва автопарку №8, що входить до КП "Київпастранс", відкрили кримінальне провадження.  

Депутати Київради висловили обурення тим, що Кличко, який заявляє про прозорість влади, назначає людей на керівні посади без проведення конкурсу.

"Демократичний Альянс" навіть виступив з вимогою провести публічне обговорення всіх призначень.

Українська правда. Київ 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!