"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МВФ може виділити наступні транші Україні у грудні

Вівторок, 2 вересня 2014, 20:23

МВФ може розглянути питання щодо виділення наступних двох траншів для України загальною сумою 2,7-2,8 мільярда доларів вже в грудні нинішнього року.

Про це заявив у вівторок під час телефонної конференції глава Місії МВФ в Україні Ніколай Георгієв, передає "Укрінформ".

"Ми очікуємо проведення наступного розгляду, який об'єднає одразу два транші, у грудні нинішнього року", - зазначив Георгієв.

Він конкретизував, що загальна сума по цих двох виплатах може становити 1,8 млрд SDR, що в доларах дорівнюватиме 2,7-2,8 млрд доларів, залежно від курсу на той час.

Реклама:

Водночас МВФ опублікував звіт по Україні, в якому назвав два фактори, які вкрай негативно впливають на економічний розвиток країни. Це ескалація конфлікту щодо енергопостачання з "Газпромом" та інтенсифікація конфлікту на сході України.

"Якщо активні бойові дії триватимуть і далі, невеликі буферні запаси відповідно до переглянутої базової лінії будуть швидко вичерпані, вимагаючи нову стратегію, в тому числі додаткового зовнішнього фінансування. Подальше підвищення геополітичної напруженості може також мати значні економічні наслідки", - зазначається в документі.

У Фонді спрогнозували: якщо бойові дії на сході України триватимуть до кінця року, показник реального ВВП впаде до мінус 7,25% в 2014 році. Втім, за словами Георгієва, наразі для країни в цілому актуальним залишається показник 6,5%.

"Програма рішуче залежить від сподівання, що конфлікт почне вщухати найближчими місяцями", - йдеться в доповіді МВФ.

Причому, зазначили у Фонді, дострокові парламентські вибори в країні також можуть ускладнити ситуацію в економіці, тому експерти МВФ називають "вкрай важливими" сильну політику уряду та дотримання запланованих реформ.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: