"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Батьки Білоуса забудовують в Тернополі стадіон власного "інституту"

П'ятниця, 19 вересня 2014, 19:32

Прокуратура Тернополя вимагає скасувати незаконні рішення Тернопільської міськради, якими місцевому приватному вузу надано в оренду земельну ділянку під будівництво житлових будинків.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області.

"Орган місцевого самоврядування передав вказану землю без проведених в законному порядку торгів, а також без розробленого та затвердженого у встановленому законом порядку проекту землеустрою щодо зміни її цільового призначення", - йдеться у повідомленні.

Прокурор міста Тернополя звернувся до суду з позовом про визнання незаконним та скасування вищезазначеного рішення Тернопільської міської ради, а також розірвання укладеного договору.

Реклама:

Забудовник стверджує, що його дії цілком законні і обгородив стадіон бетонною стіною. У свою чергу місцеві мешканці влаштовують акції протесту щодо забудови завдяки чому забудова поки призупинена.

Йдеться про ділянку на пр. Злуки 3-а, площею 2,9305 га. На вказаній території знаходиться футбольне поле, бігова доріжка, п’ять асфальтованих майданчиків.

 

Рішенням від 3 березня 2006 року земельна ділянка надана приватному "Інституту економіки і підприємництва".

Втім роботи так і не розпочались, а у 2009 році Тернопільська міськрада затвердила для інституту містобудівне обґрунтування будівництва групи житлових будинків із вбудованими закладами спортивного призначення та відкритими спортивними спорудами загального користування.

5 лютого 2010 року старий договір з інститутом розірвали і уклали новий договір оренди на 10 років, дезмінено цільове призначення - замість "під розташування спорткомплексу" вказано "будівництво групи житлових будинків із вбудованими закладами спортивного призначення та відкритими спортивними спорудами загального користування".

У 2007 році "Інститут економіки і підприємництва" перевіряла комісія Міністерства освіти й науки за зверненням тодішнього нардепа від партії регіонів Ореста Муца, який звинуватив викладачів вузу у корупцію, а ректора - Ольгу Білоус - у незаконному перебуванні на посаді. У результаті інститут позбавили права випускати магістрів-фінансистів.

У 2008 році заклад закрили, оскільки заяви до інституту подала мала кількість абітурієнтів, що за словами тодішнього ректора Білоус, могло призвести до банкрутства.

Однак юридична особа "Інститут економіки і підприємництва" досі працює й виступає орендарем вищезазначеної ділянки і замовником будівельних робіт.

Колишній ректор Інституту Ольга Білоус до 2010 року була депутатом Тернопільської міської ради.

У 2009 році до складу засновників Інституту ввійшов Михайло Матла з родиною. На сьогодні Матлам належить 43% підприємства, близько 29% мають Наталія і Олег Куземчаки. Частка Білоусів скоротилася до 28% і зареєстрована на Олега Білоуса, чоловіка Ольги Білоус.

Ольга та Олег Білоуси є батьками Ігоря Білоуса, голови Державної фіскальної служби, що утворена у травні цього року шляхом реорганізації Міністерства доходів і зборів.

Наші гроші

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: