Жеваго буде судитися за "Залив"

Понеділок, 15 вересня 2014, 15:54

ВАТ "Суднобудівний завод "Залив" (Керч), який входить в орбіту власника групи "Фінанси і Кредит" Костянтина Жеваго, підготував позови проти рейдерів, які захопили підприємство.

Про це повідомили в прес-службі "Заливу".

"У зв'язку з рейдерським захопленням ВАТ "Суднобудівний завод "Залив" і відсутністю реакції правоохоронних органів Криму і РФ на первинне звернення керівництва та акціонерів заводу, юристи ВАТ "Суднобудівний завод "Залив" підготували позови до судових органів Криму, Російської Федерації та Великобританії", - йдеться в повідомленні.

За словами співрозмовника "ЕП" в компанії, позови готуються проти компанії ТОВ "Суднобудівний завод "Залив" (Москва), яка була створена за кілька днів до рейдерського захоплення компанії зі статутним капіталом 10 тисяч рублів.

Реклама:

Як очікується, позови будуть подані найближчим часом. На даний момент ведеться додатковий збір даних і юридичний аналіз.

"Даний процес ускладнюється цілеспрямованим приховуванням фактів і діями рейдерів, зокрема про участь у рейдерському захопленні фізичних осіб, пов'язаних з АК "Барс Холдинг", Татарстан (РФ) і ВАТ "Зеленодольськ завод ім. А.М. Горького"​​, що входить в АК "Барс Холдинг", Татарстан (РФ)", - сказали в прес-службі "Заливу".

Як повідомлялося, рейдерське захоплення було здійснене 24 серпня. На завод прийшли чоловіки спортивної статури, які блокували входи і виходи на підприємство.

Пізніше рейдери відсторонили акціонера "Заливу" Костянтина Жеваго від управління заводом. Працівникам підприємства було запропоновано перейти на роботу в московське ТОВ.

Крім звернення до суду, керівництво та акціонери ВАТ "Суднобудівний завод "Залив" (Керч) звернулися до профільних структур ЄС і США з проханням внести причетних до рейдерського захоплення юридичних і фізичних осіб до списку санкцій.

Також в компанії спростовують поширену в ЗМІ інформацію про переговори акціонерів з низкою російських компаній з питання продажу заводу.

На думку опитаних "ЕП" юристів, шансів на перемогу в російських судах у Жеваго небагато.

"Рейдерське захоплення "Заливу" проходило за згодою кримської влади. Тому шукати правди в РФ безглуздо", - сказав "ЕП" партнер однієї з київських юридичних компанії на умові анонімності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: