США введуть санкції проти Сбербанку РФ

П'ятниця, 12 вересня 2014, 14:26

США  12 вересня введуть нові заходи з обмеження доступу великим російським банкам, включаючи Сбербанк, на американський ринок капіталу в покарання за втручання Росії в конфлікт в Україні.

Про це пише "Рейтер" з посиланням на джерела.

За часом їх введення співпаде з новими санкціями Євросоюзу, в обох випадках обмеження торкнуться енергетичного, фінансового та оборонного секторів російської економіки.

США і ЄС почали вводити перші санкції проти РФ через анексію Москвою Криму в березні цього року і надання допомоги проросійським сепаратистам в протистоянні з урядовими силами. Кремль категорично заперечує допомогу сепаратистам.

Реклама:

Кроки Заходу покликані посилити тиск на Росію, яка відкидає звинувачення у відправці військ на схід сусідньої країни. Москва також заперечує, що постачає ополченцям озброєння.

Вашингтон йде на нові санкції всупереч тендітному перемир'ю в українському конфлікті і заявам президента України Петра Порошенка про те, що РФ вивела велику частину своїх військ.

У липні США фактично закрили свої ринки капіталу для п'яти російських банків - ВТБ, Газпромбанку, Банку Москви, ЗЕБа і Россельхозбанка, позбавивши їх доступу до ринку акцій і облігацій терміном обігу понад 90 днів.

Джерела, що говорили на умовах анонімності, сказали, що влада США має намір поширити подібні заходи і на Сбербанк, найбільший російський банк за обсягом активів, і посилити обмеження проти всіх шести фінансових організацій, заборонивши фізичним особам і компаніям США проводити операції з їх новими облігаціями терміном обігу більше 30 днів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: