"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна скасує дію низки мит на білоруські товари

П'ятниця, 8 серпня 2014, 11:17

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі вирішила зупинити з 19 серпня дію введених в липні мит на деякі білоруські товари з можливістю їхнього поновлення до 2017 року у разі торгових обмежень з боку Білорусі.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Мінекономрозвитку.

Таким чином, спеціальне мито як адекватні заходи у відповідь на дискримінаційні та недружні дії Республіки Білорусь не справлятиметься з 19 серпня 2014 року.

"Мінекономрозвитку розраховує, що Республікою Білорусь в найближчий час не здійснюватиметься ліцензування українських кондитерських виробів та сировини для їх виробництва, окремих видів макаронних виробів, пива солодового, цементу, скла полірованого і склотари", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Разом з цим вкрай важливо, щоб білоруська сторона забезпечила скасування угод про поставки товарів, якими визначаються цінові та кількісні обмеження, укладені між українськими експортерами та державними органами Республіки Білорусь.

"Сподіваємося, що надалі Республікою Білорусь не будуть, застосовуються торговельні обмеження до української продукції, що дозволить відновити обсяги поставок українських товарів на білоруський ринок до рівня, який існував до введення режиму ліцензування", - повідомляє прес-служба.

Разом з цим, в Рішенні Комісії передбачено, що спеціальне мито може бути поновлено до 31 грудня 2016 року за заявою українських виробників-експортерів у випадку наявності факту дискримінаційних дій з боку Республіки Білорусь.

Як повідомлялось раніше, постановами Ради Міністрів Республіки Білорусь запроваджено режим ліцензування імпорту пива солодового, кондитерських виробів та сировини для їх виробництва, окремих видів макаронних виробів, цементу, скла полірованого і склотари в Республіку Білорусь з країн, які не є членами Митного союзу.

Видача ліцензій здійснювалась за наявності укладених угод про умови поставок товару до Республіки Білорусь між білоруським державним органом та українським експортером, в яких встановлювались  цінові та кількісні обмеження, що суперечить міжнародними зобов’язанням.

Так дії Республіки Білорусь створили штучні перепони з доступу на білоруський ринок та  нанесли значну шкоду українським виробникам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!