Заводи Тарути на межі зупинки через брак коксу - ЗМІ

Четвер, 7 серпня 2014, 09:26

Дніпровський меткомбінат ім. Дзержинського і Алчевський меткомбінат, що входять до корпорації "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД), знаходяться на межі зупинки через брак коксу на складах підприємств.

Про це повідомляє прес-служба ДМК ім. Дзержинського з посиланням на генерального директора Максима Завгороднього, пише "УНІАН".

"Ситуація по коксу настільки важка, що ми повинні були б призупинити виробництво взагалі як таке. Алчевськ зупинився, у нас з трьох доменних печей працює одна - на 75% потужності", - цитує прес-служба Завгороднього.

Він зазначив, що на залізничній станції Дебальцеве все заміновано бойовиками і робітників немає. Алчевський комбінат, щоб не зупинити коксову батарею, зробив собі одну залізничну гілку і тепловозною тягою приносить вугілля.

Реклама:

"Якщо батарея охолоне - Алчевський металургійний комбінат втратить основні фонди. Як підсумок - буде вирішуватися питання з Алчевським меткомбінатом, потім - з нашим", - сказав гендиректор ДМК.

За його словами, в таких умовах російська гірничо-металургійна компанія "ЄВРАЗ" передала Алчевському меткомбінату 20 тис. тонн коксу, який дозволяє в такому режимі одною доменною піччю "дожити" до того моменту, коли доїде покупний кокс з Росії.

Крім того він повідомив, що компанії "Алтайкокс" і "Кокс" (Кемерово, Росія) вантажать по 30 тис. тонн коксу, який надійде на комбінат 14 серпня, і з цієї дати комбінат до кінця місяця зможе працювати на повну потужність.

Гендиректор ДМК підкреслив, що в цей час із "Заводу" на ДМК ім. Дзержинського поставляється близько 850 тонн коксу, з іншого коксохімзаводу "ЄВРАЗУ" - близько 320 тонн коксу на добу, проте цього не достатньо.

"Зараз комбінат веде переговори з колегами із групи "Метінвест" щодо співпраці з "ЄВРАЗ Дніпродзержинський коксохімічний завод", який поставляв кокс в Маріуполь. Проблема така ж - кокс неможливо туди доставити. Тому, ймовірно, ми досягнемо якихось домовленостей в найближчі дні, і кокс, який у них є, вони будуть віддавати нам", - додав Завгородній.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: