Україна і ЄП ратифікують Угоду про асоціацію синхронно

Неділя, 31 серпня 2014, 11:33

Президент України Петро Порошенко та президент Європейського Парламенту Мартін Шульц на зустрічі у Брюсселі домовились про те, що ратифікація Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі Україна – ЄС проходитиме в українській Верховній Раді та Європейському Парламенті синхронно.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Зазначається, що Порошенко подякував Шульцу за підтримку цієї ініціативи. "Це буде визначний день для України і Європи", – сказав він.

Президент також повідомив, що Україна запросила Європарламент направити своїх спостерігачів до нашої держави для спостереження за перебігом передвиборчої кампанії та ходом виборів до Верховної Ради України 26 жовтня. "Ми разом зробимо все можливе, щоб ці парламентські  вибори були дійсно прозорими, справедливими і стали справжнім волевиявленням громадян", - наголосив Порошенко.

Реклама:

Президент подякував Шульцу за "інтерес до ситуації в нашій державі".

Він висловив сподівання, що запланований на 12 вересня візит Президента Європейського Парламенту в Україну продемонструє солідарність європейців з українським народом. "Я ніколи не бачив Європу такою єдиною, як зараз, коли вона об’єдналася у солідарності з  Україною", - сказав Глава держави.

Шульц запевнив Порошенка у повній підтримці України у рамках інституцій ЄС в питаннях захисту її суверенітету та територіальної цілісності.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!