Зростання зарплат в Росії обнулится через санкції - Мінекономрозвитку

Середа, 27 серпня 2014, 09:33

Головний удар від економічних санкцій і зростання податкового навантаження в Росії візьмуть домогосподарства: збільшення інфляції призведе фактично до обнуління зростання доходів громадян і приватного споживання в 2015 році.

Про це пише "Комерсант" з посиланням на оновлений прогноз Мінекономрозвитку.

Перше, що попало під перегляд, - інфляція. У 2014 році її поріг через ембарго на імпорт продовольства збільшений з 6,5% до 7,5%.

З 2015 року на ріст цін можуть вплинути також введення регіонального податку з продажів і сплата страхових внесків до системи ОМС з усієї суми зарплати - обидва цих пропозиції зараз обговорює уряд.

Реклама:

Слідом за інфляцією в прогнозі Мінекономіки в бік погіршення різко поповзли показники, пов'язані з доходами громадян і рівнем приватного споживання, яке в останні роки забезпечувало дві третини зростання ВВП.

У 2015 році реальна зарплата рости перестане (0,2%), а динаміка споживання роздробу і послуг фактично обнулится.

У 2014 році на динаміку обороту роздробу інфляція не вплине (його зростання за підсумками року збережено на рівні 1,9%) - в міністерстві вважають, що реальна зарплата зросте навіть сильніше, ніж очікувалося раніше (на 1,7%), а падіння попиту відіб'ється на споживанні послуг (1% замість 1,6% зростання).

Пронози по динаміці ВВП МЕР (1% зростання в 2015 році) заснований на припущенні, що ціни на нафту залишаться поблизу 100 доларів за барель. В Мінфіні, втім, вже заявили, що вважають це допущення надто оптимістичним.

За словами глави департаменту довгострокового стратегічного планування Мінфіну Максима Орешкіна, у його відомства маса "питань по дрібницях" до оновленим прогнозом МЕР, який повинен лягти в основу трирічного бюджету.

Наприклад, сумніви викликають завищені оцінки прибутку компаній в 2014 рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!